V sezóne 2015/2016 sa nám podarilo vylepšiť medailovú bilanciu tej predošlej. Od septembra 2015 sme získali mnoho medailových umiestnení na nominačných turnajoch v Chorvátsku (Zagreb karate cup), Maďarsku (Budapest open), Poľsku (GP Bielsko Biala), Slovenských pohároch (Galanta, Košice) a Stredoslovenskom pohári (Ziar nad Hronom).

Družstvu kata v zložení Nikoleta Merašická, Ľudmila Bačíková a Ema Brázdová sa podarilo vybojovať striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej lige karate K1 v nemeckom Coburgu, v Salzburgu skončili siedme. Najočakávanejším podujatím boli Majstrovstvá sveta karate juniorov v Jakarte (Indonézia), kde Ema Brázdová dosiahla najlepší výsledok pre Slovensko. Ema po tesnej prehre 2:3 obsadila nepopulárnu zemiakovú priečku. Družstvo prehralo v druhom kole 1:4. Karatisti sezónu vyvrcholili Majstrovstvami Slovenskej republiky kadetov a juniorov v Trnave. Tam potvrdili svoju formu juniorky, keď obsadili prvé tri priečky v kategórii junioriek a zvíťazili aj v družstvách.

Nový kalendárny rok sa začal kolotočom nominačných turnajov na Majstrovstvá Európy kadetov a juniorov (február, Limassol Cyprus) a seniorov (máj, Montpellier Francúzsko) a Majstrovstvá SR detí a žiakov (máj, Poprad). Hneď na úvod roka sa podarilo juniorkám získať bronz na K1 v Paríži (Paris open), na K1 v Salzburgu navyše zvíťazili. Bohužiaľ sa Majstrovstvách Európy spravili chybu a vypadli už v úvodnom kole. Brázdovej sa nepodarilo obhájiť titul majsterky Európy, dosiahla však na veľmi cenný bronz.

ŠŠK Prievidza vo februári usporiadala prvé kolo Slovenského pohára detí, na ktorom po prvý krát zvíťazila v celkovom hodnotení klubov, víťazstvo nebolo náhodné, mladým karatistom sa podarilo zopakovať prvenstvo aj na druhom a treťom kole, dokonca na Majstrovstvách Slovenska. V celosezónnom hodnotení Stredoslovenského zväzu karate (od detí až po seniorov) skončila na treťom mieste.

Majstrami Sloenska sa v sezóne 2015/2016 stali:

Alexander Konečný (kata chlapci)

Ema Brázdová (kata ženy)

Eliza Mina Mjartanová (kata dievčatá)

Samuel Chalupčík (kata mladší žiaci)

Kristína Bruňanská (kata staršie žiačky)

Adam Halaška (chlapci -26 kg)

Michal Zaťko (kumite starší žiaci -30 kg)

Sylvia Mišeje (kumite staršie žiačky -30 kg)

Ema Brázdová (kata juniorky)

Tomáš Loch, Alexander Konečný, Adam Halaška (kata chlapci)

Tomáš Loch, Alexander Konečný, Adam Halaška (kumite chlapci)

Laura Lišková, Simona Mišejová, Kristína Bruňanská (kata staršie žiačky)

Ľudmila Bačíková, Nikoleta Merašická, Ema Brázdová (kata Juniorky)

Ľudmila Bačíková, Nikoleta Merašická, Ema Brázdová (kata ženy)